Icon--npo Icon--facebook Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--twitter Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--clock Icon--twitter Icon--instagram Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--backgroundTop Icon--backgroundBottom

Recept: Pannenkoekentaart met chocolade en banaan

in Bakken

Annemarie Pronk maakt - samen met haar dochter - volgens eigen recept een pannenkoekentaart. Wil je deze lekkernij thuis ook maken? Dat kan! Bekijk de video en lees hieronder wat je nodig hebt en hoe je deze feestelijke taart maakt. Veel succes en smullen maar!

10 personen
Bereidingstijd: 1,5 uur
Wachttijd: 1 nacht

Ingrediënten

American pancakes:
100 g roomboter
450 g bloem
100 g fijne kristalsuiker
7 tl bakpoeder
1 tl zout
550 ml volle melk
2 eieren
beetje olie om de pan in te vetten

Chocoladefrosting:
80 g melkchocolade(druppels)
80 g pure chocolade(druppels)
75 g roomboter
125 g crème fraîche
1 tl vanille-extract
2 el schenkstroop
250 g poedersuiker

Bananenfrosting:
125 g stevige gladde roomkaas
75 g poedersuiker
250 ml verse slagroom (uit de koelkast)
2 bananen

Decoratie:
een handje kleine karamelblokjes
gekleurde suikerspikkels
evt. kaarsjes

Materialen

handmixer of garde
(pannen)koekenpan (23 cm) met goede anti-aanbaklaag
grote soeplepel
taartplateau
2 kleine paletmesjes met knik
staande mixer met garde

Bereiding

Pancakes:
Smelt de boter in een pan of magnetron en laat iets afkoelen. Meng in een grote kom bloem, suiker, bakpoeder en zout. Doe de melk met de gesmolten boter in een maatbeker. Kluts de eieren erdoorheen.

Mix de vloeibare ingrediënten met de droge ingrediënten tot een dikke smeuïge massa.

Vet de pan in en verwarm op middelhoog vuur. Giet een volle soeplepel beslag in de pan en spreid dit voorzichtig uit naar de randen.

Draai de pancake om en bak ook de andere kant mooi goudbruin. Bak zo 6 pancakes en laat ze helemaal afkoelen

Chocoladefrosting:
Hak de chocolade in stukjes, als je een reep gebruikt. Laat de chocoladestukjes of -druppels met de boter op laag vuur in een steelpan smelten. Roer goed door. Laat iets afkoelen. Meng de crème fraîche met het vanille-extract en de schenkstroop. Roer dit door het chocoladebotermengsel. Voeg de poedersuiker toe en roer tot een gladde massa. Laat de frosting eventueel opstijven in de koelkast.

Bananenfrosting:
Mix in de staande mixer, op lage snelheid, de roomkaas goed los. Klop er vervolgens de poedersuiker doorheen. Voeg ten slotte de koude slagroom toe en klop het geheel tot stijve pieken. Prak 2 bananen fijn en roer door het roomkaasmengsel. Zet tot gebruik weg in de koelkast.

Stapelen maar:
Leg een pancake op een mooi taartplateau. Smeer er een derde van de bananenfrosting over uit en dek af met een tweede pancake. Smeer hier een derde van de chocoladefrosting over uit en dek weer af met een pancake. Doe dit tot alle pancakes op zijn. Eindig met een laag chocoladefrosting. Versier de taart vervolgens met blokjes karamel en spikkels en steek er evt. kaarsjes in voor een superfeestelijk effect!

Volg ons op