Icon--npo Icon--facebook Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--twitter Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--clock Icon--twitter Icon--instagram Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--backgroundTop Icon--backgroundBottom

Recept: Zo maak je zelf mueslirepen en granola

in Bakken

Houd je van noten en granen? Zo ja, dan vallen deze mueslirepen met yoghurtcoating vast bij jou in de smaak. Annemarie Pronk laat je in deze video zien hoe je de repen maakt. En ook zie je hoe je zelf heel makkelijk granola kunt maken.

Hieronder lees je welke ingrediënten je nodig hebt voor de mueslirepen en granola.

Mueslirepen met yoghurtcoating

12 repen
Bereidingstijd: 1 uur
Wachttijd: paar uur tot 1 nacht

Ingrediënten

Mueslirepen:
50 g hazelnoten
25 g amandelen
25 g pecannoten
100 g kokosolie
50 g acaciahoning
60 g agavesiroop
1 tl vanille-extract
100 g muesli (evt met noten of rozijnen)
100 g havervlokken
85 g volkoren tarwemeel
30 g zonnebloempitten
20 g gebroken lijnzaad
20 g gepofte rijst
60 g witte chocoladedruppels
1 tl bakpoeder
0,5 tl kaneel
1 tl rasp van biologische citroen
1/8 tl zout

Yoghurtcoating:
35 g dikke Griekse yoghurt
¼ tl vanille-extract
10 g acaciahoning
0,5 blaadje gelatine
150 g poedersuiker

Decoratie:
5 g gevriesdroogde frambozen

Materialen:
Bakblik 20x20 cm, bakpapier
 

Bereiding

Koek:
Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met een strook bakpapier, zodat de bodem en twee zijkanten bedekt zijn. Hak de noten grof. Smelt de kokosolie met de honing, de agavesiroop en het vanille-extract in een pan. Doe de overige ingrediënten in een grote kom en giet daar de vloeibare massa bij. Roer dit goed door elkaar, schep het over in het bakblik en druk het geheel goed aan. Zet het bakblik op een rooster in het midden van de oven en bak het in 30 minuten lichtgoudbruin. Laat de granenkoek helemaal afkoelen in het bakblik.

Yoghurtcoating:
Week de gelatine 10 minuten in ruim water. Roer de yoghurt met het vanille-extract en de honing door elkaar. Verwarm kort en los de gelatine erin op. Roer er dan beetje bij beetje de poedersuiker door. Laat dit mengsel even staan totdat het dik vloeibaar is.

Giet de yoghurticing op de granenkoek in het bakblik, verkruimel er wat gevriesdroogde frambozen overheen en laat het helemaal uitharden. Je kunt het bakblik ook een nacht in de koelkast laten staan.

Mueslirepen:
Haal de granenkoek, wanneer de coating droog aanvoelt, uit het bakblik en snijd in 12 repen van ongeveer 10 x 3 cm.
 

Granola

Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 30 minuten

Ingrediënten

150 g havervlokken
50 g hazelnoten
25 g amandelen
25 g pecannoten
30 g zonnebloempitten
20 g gebroken lijnzaad
1 tl kaneel
60 g acaciahoning
3 el zonnebloemolie
10 g gevriesdroogde frambozen

Materialen:
Bakpapier, bakplaat, glazen weckpot of voorraadblik

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. .

Doe alle droge ingrediënten, behalve de gevriesdroogde frambozen, in een grote kom en roer goed door elkaar. Voeg de honing en de zonnebloemolie toe en roer goed door elkaar. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 12–15 minuten goudbruin. Schep de granola halverwege de baktijd even om. Laat afkoelen.

Verkruimel de frambozen en schep ze door de granola. Bewaar in een glazen weckpot of voorraadblik, zodat de granola krokant blijft.

Volg ons op