Icon--npo Icon--facebook Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--twitter Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--clock Icon--twitter Icon--instagram Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--backgroundTop Icon--backgroundBottom

Recept: Luikse wafels met chocolade decoratie

in Bakken

Traktaties maken een feestje helemaal af! Heb je iets te vieren en zoek je een leuke traktatie om zelf te maken? Annemarie Pronk, bekend van Heel Holland Bakt, laat je zien hoe je heerlijke Luikse wafels kunt maken.

Annemarie maakt de wafels extra feestelijk door ze te versieren met een decoratie rand van chocoladeglazuur. Bekijk de bovenstaande video en lees hieronder wat je nodig hebt voor het maken van deze feestelijke Luikse wafels. Veel bakplezier en succes!

Ingrediënten

Ingrediënten voor het deeg:
500 g bloem
70 g suiker
½ tl zout
150 g zachte roomboter in blokjes
200 ml volle melk
42 g verse gist
1 ei

Ingrediënten voor de vulling:
350 g parelsuiker
50 g zachte roomboter

Ingrediënten voor de topping:
200 g slagroom
75 g pure chocolade callets
75 g melk chocolade callets
5 g cacaopoeder

Verschillende soorten gekleurde spikkels en hageltjes

Bereiding

Bereiding van de wafels:
Doe bloem, suiker, zout en roomboter in de kom van de keukenmachine.
Verwarm in een pannetje de melk kort en los de gist hierin op, klop er het ei doorheen en voeg toe aan de overige ingrediënten.
Kneed met de machine in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Het deeg lijkt eerst te plakkerig, maar na een tijdje komt het los van de kom.
Roer de 50 gram boter zalvig en roer de parelsuiker erdoor. Kneed de boter en de parelsuiker snel door het deeg.

Dek het deeg af met plasticfolie en laat het 20 minuten rusten

Verdeel het deeg in 20 bolletjes van ongeveer 70 gram en laat ze afgedekt met een vochtige theedoek een uur rijzen.*

Verwarm het wafelijzer voor en bak op een gemiddelde stand in ongeveer 6 minuten lichtgoudbruin.

Bereiding van de chocoladetopping:
Breng de slagroom tegen de kook aan. Doe de chocolade callets met het cacaopoeder in een kom en giet hier de hete room bij. Laat even staan en roer dan tot een gladde chocoladesaus. Zeef de saus om eventuele klontjes cacao te verwijderen. Als de saus is afgekoeld en ongeveer de dikte heeft van yoghurt, is het goed om te verwerken.

Dip de wafels met het uiteinde in de chocolade en leg ze op een bakpapier om te drogen. Versier met vrolijk gekleurde spikkels en hageltjes.

* Het is uiteraard afhankelijk van het type wafelijzer hoeveel gram je nodig hebt voor 1 wafel. Dit recept is goed voor een wafelijzer die 4 kwartcirkels wafels maakt

Volg ons op