Icon--npo Icon--facebook Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--twitter Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--clock Icon--twitter Icon--instagram Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--backgroundTop Icon--backgroundBottom

Tip: Met dit lente bloemstuk haal je het voorjaar in huis

in Bloemen

Bloemkunstenaar Pim van den Akker viert de lente! Hij laat zich inspireren door de ontluikende natuur en de vogels die hun nestjes gaan bouwen. Met als resultaat: een prachtig voorjaars bloemstuk geïnspireerd op een vogelnest.

Nieuwsgierig? Bekijk de bovenstaande video en zie hoe je stap voor stap zo'n voorjaars bloemstuk maakt.

Dit heb je nodig:

 • frame
 • plastic schaal
 • oasis
 • sisal
 • berkentakken
 • mos
 • Hedera ranken
 • hyacint bol
 • narcis bolletjes
 • krokussen
 • veertjes
 • mini tulpen
 • eitjes

De benodigde materialen zijn bij de lokale bloemist, de supermarkt of in tuincentra te verkrijgen.

Tip van Pim:
Als je de voorjaarsbolletjes ontdoet van hun kluit is het leuk om de wortels wel aan de bol te laten en deze schoon te spoelen met water. Doordat je ze schoonspoelt zie je hoe mooi ze eigenlijk zijn! En het geeft een natuurlijk effect in het stuk.

Meesterbloembinder en trendsetter Pim van den Akker laat je in 'Van Harte' zien wat je met bloemen en planten kunt doen als je iets te vieren hebt.

Volg ons op