Icon--npo Icon--facebook Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--twitter Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--clock Icon--twitter Icon--instagram Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--backgroundTop Icon--backgroundBottom

De tips van kledingstyliste Nathalie

in Kleding

Voor kledingstyliste Nathalie Bharos is het uitzoeken van kleding voor anderen een feestje. En dat komt goed uit, want Marian, die binnenkort haar verjaardag viert met een tuinfeest, is op zoek naar een verrassende outfit. Nathalie weet raad!

Dit zijn de tips:

  • Rossige types, zoals Nicole Kidman, Chantal Janzen, Boris Becker en prins Harry, zijn meestal lentetypes. Warme, heldere, lichte kleuren zijn dan het mooiste. Helder wil zeggen een pure kleur. Bij de kleuren die een koel kleurtype mooi staan, zit vaak wat meer grijs. Dus eigenlijk juist geen zwart of donkerblauw zoals Marian graag draagt.
  • Het mooiste is wanneer je kleuren zacht in elkaar laat overlopen. Dus niet te harde contrasten/overgangen van kleuren. Dit omdat alles in het gezicht ook licht is en je dit het beste kan kopiëren in je kleding wil je zelf in plaats van alleen je outfit opvallen.
  • De huid van je benen is vaak ook licht. Dus wil je voor een rok met blote benen gaan in de zomer? Let er dan goed op dat je deze in de juiste kleur draagt. Net als in je gezicht, kan de verkeerde kleur je benen bleek maken. Gewoon even testen voor de spiegel.
  • Het is mooi om heldere accentkleuren vlakbij je gezicht te dragen. Anders kan het lentetype er al gauw wat saai uitzien. Hoeft niet per se met kleding. Kan ook met een bril, oorbellen, ketting, make-up/lippenstift bijvoorbeeld, een kraag of een sjaal.
  • Een schoen maakt je outfit spannend, ook als je je jasje/vestje uitdoet. Schoenen bepalen de look. Heb je een tuinfeest zoals Marian, ga dan voor een iets lager en breder hakje. Anders zak je misschien weg in het gras.
  • Een tip voor als je oorbellen wilt dragen. Heb je een lange nek? Gan dan voor grotere hangers/ oorbellen. Heb je een korte nek? Ga dan voor een subtielere variant. Te grote oorbellen doen je nek anders korter lijken.

Volg ons op