Icon--npo Icon--facebook Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--twitter Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--clock Icon--twitter Icon--instagram Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--backgroundTop Icon--backgroundBottom

Groen Doen in de Klas: aan de slag met bloemen en planten

in Extra

Vanaf deze lente zijn basisschoolleerlingen in groep 5/6 aan de slag gegaan met een b(l)oeiend lesprogramma over bloemen en planten. 'Groen Doen in de Klas!' is een initiatief van Pim van den Akker, oprichter van Flower Factor en Young Crowds, specialisten in educatieve content.

Op de eerste lentedag 21 maart is het programma officieel van start gegaan. Het lesprogramma bestaat uit vier edities, een voor ieder seizoen. In het werkboek staan creativiteit en kennis over de bloemen- en plantensector centraal. Leerlingen steken de handen uit de mouwen en in de aarde. Naast een werkboek is er ook een digitale leeromgeving met extra opdrachten en video’s. Leerlingen kunnen de avonturen van twee jonge verslaggevers volgen die in de wereld van de groenbranche duiken en kwekers, bloemisten en veilingmeesters het hemd van het lijf vragen.

Ambities

Pim van den Akker: "We willen kinderen de schoonheid en diversiteit van bloemen en planten laten ervaren, wat deze kunnen betekenen in je leven.
De online en offline leerlijn sluit aan op twee kernwaarden die door de overheid aan het basisonderwijs stelt. De ambitie is om de leerlijn uit te breiden voor groep 7/8 en daarna voor groep 3/4 en tenslotte uit te rollen naar het buitenland (UK, Duitsland, België).

Kijk voor meer informatie op: www.groendoenindeklas.nl

Volg ons op