Icon--npo Icon--facebook Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--twitter Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--clock Icon--twitter Icon--instagram Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--backgroundTop Icon--backgroundBottom

Test: Zo ontdek je welke kleur bij jou past

in Kleding

Vind je het lastig om te bepalen welke kleuren het beste bij je staan? Kledingstyliste Nathalie Bharos heeft dé tip voor jou! Nieuwsgierig? Bekijk de bovenstaande video of lees hieronder snel verder.

Je kunt nog zo veel advies vragen en krijgen, maar Nathalie's tip is: Houd de kleur/het kledingstuk voor je, kijk in de spiegel en stel jezelf de volgende vier vragen:

 1. Lijkt mijn haar meer te glanzen?
 2. Lijken mijn rimpeltjes te verdwijnen/verminderen?
 3. Lijken mijn ogen meer te stralen?
 4. Lijken mijn tanden witter?

Heb je alle vragen met 'ja' beantwoord, dan zit je goed!
 

Kledingtips voor lange vrouwen

Speciaal voor alle lange vrouwen heeft kledingstyliste Nathalie Bharos ook nog een aantal handige tips:

 • Als je lang bent, moet je op zoek naar langere kledingstukken. In verhouding blijken ze dan de perfecte lengte te hebben. Ben dus niet bang om bijvoorbeeld een tuniek als top te dragen.
   
 • Zorg dat je silhouet wordt opgebroken door niet teveel in één kleur gekleed te gaan. Je mag lekker wat contrast in je outfit laten zien. Scherpe overgangslijnen zorgen ervoor dat je kleiner oogt.
   
 • Horizontale strepen verkleinen je silhouet.
   
 • Ga voor grote prints en accessoires. Deze zullen door je lengte juist perfect in verhouding zijn. Kleine accessoires maken dat je nog groter oogt.
   
 • Wat betreft je schoenen mag je voor een laarsje of een net schoentje met bandje om je enkel gaan. Dit verkort het been in plaats van dat het juist verlengt.
   
 • Een lange sjaal geeft verticale lijnen en maakt dat je langer lijkt. Kies liever een mooie ketting. Ook weer niet te lang en niet te klein.
   
 • Van boven mag je opvallende details bij je schouders dragen. Denk aan pofmouwen, ruches/roezels etc. Dit maakt dat je een driehoek in plaats van rechthoek creëert. Draag je onder dan ook iets dat breedte creëert, zoals een rok met horizontale streep, dan zal je zien dat je optisch een zandloper figuur krijgt.

Volg ons op