Icon--npo Icon--facebook Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--twitter Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--clock Icon--twitter Icon--instagram Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--backgroundTop Icon--backgroundBottom

Van Harte - donderdag 22 maart

Van Harte - donderdag 22 maart

'Van Harte' is bij de feestelijke terugkomst van Olympische sporter Kimberley Bos op Nederlandse bodem. Familie en vrienden hebben een heldenonthaal georganiseerd in haar woonplaats Ede. Tot vier jaar geleden deed ze aan bobsleeën, voor de jeugd Olympische Spelen. Ze heeft daar een bronzen medaille mee behaald. Ze besefte steeds meer dat ze niet het atletische figuur heeft van een bobsleeër en is toen overgegaan naar skeleton, dat meer bij haar paste. Vier jaar geleden deed ze dit voor het eerst. Na het wereldbekercircuit, waar ze in de top 12 staat, volgde een rechtstreekse deelname aan de Olympische Spelen.

In de kas viert Pim Palmpasen. Op deze dag wordt de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem gevierd. Pim heeft zijn zoon meegenomen om samen een Palmpasenstok te maken. Een versierde stok met groene takjes en lekkernijen in de vorm van een kruis, die kinderen ter gelegenheid van Palmzondag maken en in optocht meedragen. Pim vertelt alles over de symboliek van deze Palmpasenstok.

Foto: ANP

Volg ons op