Icon--npo Icon--facebook Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--twitter Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--clock Icon--twitter Icon--instagram Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--backgroundTop Icon--backgroundBottom

Van Harte - maandag 7 mei

Van Harte - maandag 7 mei

Bloemkunstenaar Pim van den Akker viert IJsheiligen. Voor iedereen met groene vingers is het wel bekend dat na IJsheiligen de kans op nachtvorst nog maar heel klein is, zodat je dus met gerust hart aan de slag kunt in de tuin. Pim vertelt waar de naam vandaan komt én heeft een wel heel origineel idee voor in de tuin of op het balkon.

In Noorbeek, het zuidelijkste puntje van Limburg, zijn we te gast bij het jaarlijkse 'den-halen' ter ere van Sint Brigida. Dit feest wordt gevierd naar aanleiding van een gebedsverhoring in 1634 waarbij het vee niet doodging aan de veepest. Elk jaar wordt er een dennenboom van 30 meter voor de kapel van Sint Brigida neergezet. Kapitein Barry Ritzen ziet erop toe dat de vrijgezellen 'de Jonkheid' de boom halen en dat de hele dag goed verloopt.

Henk van Steeg is in Kampen op zoek naar klein en groot geluk. Hij ontmoet daar een kersverse vader, en heeft een bijzonder gesprek.

Volg ons op