Icon--npo Icon--facebook Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--twitter Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--clock Icon--twitter Icon--instagram Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--backgroundTop Icon--backgroundBottom
Bert van Leeuwen

Bert van Leeuwen

Bert van Leeuwen onderzoekt op de bonnefooi of er nog wat te vieren valt in de huizen, bedrijven en straten van Nederland. Dit leidt niet zelden tot verrassende ontmoetingen en viermomenten.

"Het is heerlijk om mensen spontaan aan te spreken met de vraag of er nog wat te vieren valt. Wat een verscheidenheid kom je dan tegen! En wat inspirerend is het als mensen vanuit het hart aangeven waar ze blij mee zijn, waar ze dankbaar voor zijn of waar ze hun handje voor dicht knijpen! En wat is het dan leuk om iemand vervolgens te horen uitleggen hoe de blijde dingen in dit leven gevierd worden!

In het programma 'Van Harte' ga ik de straat op, of val ik ergens met de deur in huis met de vraag: valt hier nog wat te vieren? Tijdens de eerste opnames heb ik al gemerkt wat voor boeiende gesprekken dit oplevert. Zoals die mevrouw in de rolstoel met haar hulphond. Door haar ziekte kan ze lang niet alles wat ze zou willen, maar ze straalt en vertelt dat ze iedere dag het leven viert. Hoe dat komt ziet u binnenkort in 'Van Harte'.

Zelf hou ik wel van een uitbundig feestje, maar de waardevolste Van Harte-momenten zijn toch die kleine geluksmomenten, de momenten van dankbaarheid! Dat kan de ene keer een gevoel van opluchting zijn omdat je een goede uitslag krijgt of een vrolijk bericht en de andere keer omdat ik me ineens realiseer hoe blij ik ben met de mensen om me heen.

Ik ben getrouwd en vader van vier kinderen. En werk al sinds 1984 bij de EO als presentator van verschillende programma's, als 'That’s The Question', 'Het Familiediner', 'De Grote Bijbelquiz', 'Geloof en een Hoop Liefde' en 'Kerstfeest op de Dam'."

Volg ons op