Icon--npo Icon--facebook Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--twitter Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--clock Icon--twitter Icon--instagram Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--backgroundTop Icon--backgroundBottom
Henk van Steeg

Henk van Steeg

Henk van Steeg onderzoekt op de bonnefooi of er nog wat te vieren valt in de huizen, bedrijven en straten van Nederland. Dit leidt niet zelden tot verrassende ontmoetingen en viermomenten.

Henk van Steeg wordt op 31 maart 1980 geboren in Huizen. Al jong is hij druk in de weer met radio, maar het duurt nog jaren voordat hij werkelijk als radioman aan de slag gaat. Henk volgt drie jaar havo waarna hij overstapt naar het mbo, richting Bouwkunde. Tijdens deze opleiding gaat hij werken bij de lokale omroep, Radio Phohi, in Huizen. Hij draait daar vooral gospelhits in zijn eigen programma 'SOS-Radio'.


Journalistiek
Nadat hij zijn opleiding Bouwkunde heeft afgerond, besluit Henk toch een andere richting te kiezen. Hij volgt een studie Journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede. Ook volgt hij het basisjaar aan de Evangelische Hogeschool. Aan het einde van zijn studie Journalistiek loopt Henk een weekje mee bij Radio 3FM. Hier komt hij Klaas van Kruistum tegen en via Klaas komt hij bij YAM FM terecht.

EO
Na vier jaar radio maken, muziek samenstellen en nieuws lezen, gaat Henk een nieuwe uitdaging aan: in 2007 komt hij in dienst van de Evangelische Omroep. In De Nacht van 3FM heeft hij zijn eigen programma 'Henk'. In dezelfde periode werkt hij op de redactie en aan de productie van 'De Gouden Greep'. Ook heeft hij dit programma enige tijd gepresenteerd als invaller. Na een jaar 3FM stapt Henk helemaal over naar NPO Radio 2. Samen met Arie Boomsma presenteerde hij '2 in de Foyer'. Momenteel presenteert hij de radioprogramma's 'Thank God it's Sunday' (NPO Radio 2) en het tv-programma 'Van Harte'.

Henk is getrouwd en heeft een zoon en twee dochters. Ze zijn lid van de Nederlands Gereformeerde Kerk.

Volg ons op